• home
 • video
 • pas verschenen

  Bomans: "Ik hoop op scenario van 2012"

  Carlo Bomans heeft alle vertrouwen in zijn kopman.

  Bondscoach Carlo Bomans was erg blij met de eerste seizoenszege van Philippe Gilbert. Bomans hoopt dat de wereldkampioen het scenario van 2012 kan herhalen. Toen werd hij na twee ritzeges in de Vuelta wereldkampioen in Valkenburg. "Ik teken voor hetzelfde verhaal", zegt Bomans.

  Niet alleen Gilbert was gisteren erg opgelucht. Ook Carlo Bomans sprong een gat in de lucht bij de ritzege van Gilbert. "Ik zie dit graag gebeuren. Dit lijkt heel erg op vorig seizoen", zegt Bomans in Het Belang van Limburg.

  "Ook toen kwam Phil tijdens de Vuelta volledig aan de oppervlakte. Ik teken zonder twijfel voor hetzelfde scenario als vorig jaar. Deze zege moet hem ongelooflijk deugd doen. En mezelf ook natuurlijk."

  Bomans vertoeft al sinds maandag in Spanje om de Belgische renners even te bezoeken. "Tijdens de rustdag ben ik de renners even gaan opzoeken. Dat was het ideale moment om naar hun vormpeil te polsen."

  "Gilbert heb ik meteen na zijn zege opgezocht en gefeliciteerd. Je kon duidelijk zien dat hij erg opgelucht was. Zo lang zonder overwinning is immers erg frustrerend."

  "Heb nooit getwijfeld aan de vorm van Phil"

  Het was lang wachten op die verlossende eerste zege van Gilbert in de regenboogtrui. Vreesde Carlo Bomans voor de vorm van zijn kopman? "Eigenlijk heb ik nooit gevreesd", zegt Bomans.

  "Ik zag al een tijdje dat hij naar zijn beste vorm aan het groeien was. Alleen die overwinning ontbrak. Maar die is er nu toch gekomen. Ook mentaal heb ik aan Gilbert altijd al weinig werk gehad. Op dat vlak staat hij heel sterk."

  "Ik heb een paar keer met hem gesproken, maar hij is sterk genoeg in zijn hoofd om te beseffen dat die regenboogtrui nu eenmaal zwaar weegt. Gilbert zal klaar zijn voor het WK, zonder twijfel", aldus Bomans.