• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Lukaku zal de fans blij maken"

  Roberto Martinez is in de wolken met de komst van Lukaku.

  Everton-coach Roberto Martinez wrijft zich in de handen met de komst van Romelu Lukaku. "Lukaku is nog jong, maar hij heeft alles." Rode Duivel en Everton-speler Kevin Mirallas overtuigde Lukaku dan weer van zijn nieuwe club. José Mourinho op zijn beurt respecteert de keuze van Lukaku.

  Romelu Lukaku werd op de valreep door Chelsea uitgeleend aan Everton. Een verrassing voor veel waarnemers, maar niet geheel onlogisch door de zware concurrentie bij Chelsea.

  Everton-coach Roberto Martinez is zeer tevreden met zijn nieuwe aanvaller. Martinez: "Lukaku is jong, maar hij heeft alles. Het wordt opwindend om zijn groeiproces te volgen. Dat dit gebeurt in het Everton-shirt zal onze supporters blij stemmen."

  Vorig seizoen maakte Lukaku indruk door 17 keer te scoren bij West Bromwich Albion. "Wat hij nu al gepresteerd heeft, is ongelofelijk. Hij heeft een grote transfer gerealiseerd op jonge leeftijd. We weten allemaal tot wat hij in staat is."

  "Hij moet niet alles meer bewijzen. Lukaku beschikt over een enorm potentieel en maakt deel uit van een heel getalenteerde Belgische generatie."

  "Hij heeft ook een ongelofelijk karakter en is heel intelligent. Ik kan niet wachten tot hij zich bij onze kern voegt. Dat zal voor een enorme boost zorgen."

  Mirallas: "Heb mijn werk gedaan"

  Kevin Mirallas probeerde Lukaku te overtuigen om voor Everton te kiezen. "Ik zat maandag op Lukaku's kamer en heb die pas verlaten toen ik zeker wist dat hij naar ons zou komen", zegt Mirallas.

  "Ik was wat verrast toen ik hoorde over de interesse, maar ik heb nadien mijn werk gedaan. Ik heb hem gezegd dat Everton de juiste stap was en ik ben dan ook blij dat hij bij ons aan de slag gaat."

  "Ook bij ons is er veel concurrentie, maar we hebben iemand nodig die doelpunten kan maken. Hij zal het verschil maken."

  Mourinho: "Moet beslissing van Lukaku respecteren"

  Op Chelsea TV komt ook José Mourinho nog eens terug op de transfer van Lukaku. "Het is belangrijk dat Romelu regelmatig speeltijd krijgt. We hebben ook nog Eto'o, Torres en Demba Ba", zegt Mourinho.

  "Hij zou natuurlijk speelkansen gekregen hebben, maar dat is iets anders dan ongeveer elke week spelen."

  "Er waren clubs geïnteresseerd in Lukaku. Hij had opties en heeft de beslissing genomen. Ik moet die respecteren. Hopelijk gaat alles goed met hem."