• home
 • video
 • pas verschenen

  Devolder is geopereerd aan zijn zitvlak

  Stijn Devolder komt dit jaar niet meer in actie.

  Na Tom Boonen heeft ook Stijn Devolder nu problemen met zijn zitvlak. De Belgische kampioen gaf zondag op in het criterium van Bavikhove. In de spoedafdeling van het ziekenhuis van Waregem werd een abces vastgesteld.

  Het seizoen van Devolder zat er al zo goed als op doordat de geldschieter van RadioShack, Flavio Becca, de geldkraan dichtdraaide.

  "Ik startte met een pijnstiller want ik wilde in mijn geboortedorp de koers absoluut uitrijden", zegt Devolder in Het Laatste Nieuws. "Maar het ging van kwaad naar erger. Ik kon niet meer in het zadel zitten."

  "Ik trok naar de spoedafdeling van het ziekenhuis in Waregem en daar werd een abces zo groot als een golfbal vastgesteld. Ik word vanavond nog geopereerd. Daarna moet ik zes weken van de fiets blijven."