• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bale gaat voor zes jaar naar Real Madrid

  Gareth Bale verlaat Tottenham.

  De transfer van Gareth Bale (Tottenham) naar Real Madrid is helemaal rond. De twee clubs hebben de transfer zondag geofficialiseerd. De Welshman ondertekende een contract voor zes jaar in Spanje. Real zou 100 miljoen euro betalen.

  De 24-jarige Bale ondergaat maandag medische testen in Madrid en wordt daarna voorgesteld in Bernabeu. Een Tottenham-bron zegt dat Real 100 miljoen euro betaalde, een absoluut wereldrecord.

  Bale genoot zijn opleiding bij Southampton. In 2009 brak hij door bij Tottenham. In 2011 en vorig seizoen werd de flankaanvaller verkozen tot beste speler in de Premier League.

  "Er is geen goed moment om een club te verlaten waar je je goed voelt. Ik heb bij Tottenham echt genoten, maar met deze transfer naar Real gaat mijn droom in vervulling", zegt Bale. "Ik zal Tottenham niet vergeten, maar nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk."

  Tottenham betreurt het vertrek van Bale. "We wilden Bale absoluut niet verkopen, maar Real wou hem echt en Gareth wou ook heel graag naar Madrid", zegt voorzitter Daniel Levy.

  "Het is jammer dat Gareth ons verlaat, maar we hebben een sterk team. We hebben de jongste maanden zeven topinternationals kunnen aantrekken."