• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Acker: "EK is voorbereiding op WK"

  "Ik kan niet verwachten dat ik even fit ben als op de Spelen."

  Evi Van Acker komt zondag voor het eerst weer in actie sinds ze vorig jaar olympisch brons won in Londen. Op het EK in Dublin zal ze zonder druk zeilen. "Ik zal niet kwaad zijn als ik geen goed resultaat neerzet", klinkt het.

  Nadat ze op de Olympische Spelen van vorig jaar brons had veroverd, nam Evi Van Acker een sportief sabbatjaar. Ze spitste zich toe op haar studies en "slaagde glansrijk". Met het EK in Ierland keert ze nu terug in competitie.

  "Ik heb me zo goed voorbereid als ik kan. Maar het is natuurlijk niet goed dat ik een jaar niet gezeild heb. Ik kan dus niet verwachten dat ik even fit ben als in Londen", vertelt Van Acker aan Sporza. "Bovendien moet ik wennen aan de koude, want ik ben pas terug van een drie weken durende stage in Brazilië."

  "Ik leg mezelf geen druk op. Ik ben gewoon blij dat ik weer ga racen. Het zou kunnen dat ik een goed resultaat neerzet, maar zal niet kwaad zijn als dat niet lukt. Ik zie dit EK als voorbereiding op het WK dat in oktober plaatsvindt."