• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Samuel Eto'o speelt dit seizoen voor Chelsea

  Romelu Lukaku krijgt er alweer een stevige concurrent bij bij Chelsea. Samuel Eto'o komt - net als de Braziliaan Willian - over van Anzji Machatsjkala. De Kameroense aanvaller tekende op Stamford Bridge een contract voor één seizoen. Bij Chelsea vindt Eto'o ook coach Jose Mourinho terug, met wie hij al samenwerkte bij Inter.

  "Ik hoefde niet lang na te denken. Dit was een makkelijke beslissing. Chelsea heeft enorm veel kwaliteiten en met Jose Mourinho werkte ik in het verleden al goed samen. Ik ben dan ook heel blij met deze kans en sta te popelen om aan de slag te gaan", vertelt Samuel Eto'o.

  Chelsea neemt Eto'o over van Anzji Machatsjkala, waar de 32-jarige Kameroener met een jaarsalaris van zo'n 20 miljoen euro de best betaalde voetballer ter wereld was. Voor zijn Russische avontuur maakte Eto'o het mooie weer bij Inter, Barcelona en Mallorca. Hij begon zijn Europese carrière bij Real Madrid, maar daar kon hij op jonge leeftijd niet doorbreken.

  De transfer van Eto'o naar Chelsea is uiteraard geen goed nieuws voor Rode Duivel Romelu Lukaku, die er een concurrent van formaat bij krijgt. Lukaku speelde een goeie voorbereiding bij Chelsea, maar in de eerste competitieduels kreeg hij maar weinig speelgelegenheid.