• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Avermaet: "Vol vertrouwen naar het WK"

  Van Avermaet in actie in Utah, waar hij de eerste rit won.

  Greg Van Avermaet heeft een sterke maand in de Verenigde Staten achter de rug. Het WK is zijn grote doel. "Ik geloof in mijn kansen", zegt hij. "Ik hoop op een rol als vrijbuiter."

  Een weekje hoogtestage in de Rocky Mountains, de Ronde van Utah, nog een trainingsperiode en dan de Ronde van Colorado. Van Avermaet heeft hard gewerkt in Amerika. En hij won eindelijk ook nog eens. Naast zijn vele ereplaatsen won onze landgenoot ook de eerste rit in de Ronde van Utah.

  "Na het voorjaar zat ik met frustraties omdat ik wel goed reed, maar altijd met lege handen achterbleef", zegt Van Avermaet in Het Laatste Nieuws.

  "Ik ben fier op mijn prestaties, maar het stak dat ik niet kon winnen. Dat lukte deze zomer wel. Daardoor voel ik me bevrijd en zit ik vol vertrouwen. Ik merk dat ik nu meer ontspannen rijd en sneller beslissingen durf te nemen in de koers."

  "Voordeel halen uit mijn hoogtestage"

  Dat opent perspectieven voor het WK in Firenze, in het vet aangeduid in de agenda van Van Avermaet. "Ik moet het parcours aankunnen", denkt de BMC-renner.

  "Ik ben vorig jaar al op verkenning geweest. Het wordt een soort Luik-Bastenaken-Luik. Mannen als Nibali en Rodriguez zijn de topfavorieten. En zelf zal ik op mijn best moeten zijn, maar ik geloof erin."

  "Ik zie voor mezelf een rol als vrijbuiter weggelegd. België moet de koers niet dragen, maar ik denk wel dat ik moet kunnen meespelen. Na vier zware weken zijn mijn benen nog altijd heel goed. En binnenkort zou ik ook mijn voordeel moeten kunnen halen uit mijn hoogtestage in de Rocky Mountains."

  De Ronde van Spanje paste niet in het schema van Van Avermaet. Hij start wel met ambitie in de GP Plouay en het Canadese tweeluik GP Québec en GP Montréal. "Ook daar wil ik de vruchten plukken van het werk dat ik geleverd heb", zegt Van Avermaet.