• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geert Wilders moeit zich met transfer Gareth Bale

  De Nederlandse politicus Geert Wilders.

  De transfersoap rond Tottenham-speler Gareth Bale is stilaan uitgemond in een langspeelfilm. Zelfs de Nederlandse PVV-politicus Geert Wilders heeft zich intussen gemengd in de debatten. Wilders stelt zich in de Nederlandse Kamer vragen bij de nakende recordtransfer van Bale naar Real Madrid.

  Volgens de geruchtenmolen zou Gareth Bale op het punt staan om Tottenham te ruilen voor Real Madrid, voor een slordige 100 miljoen euro. Die transfer zou van de Welshman de duurste voetballer uit de geschiedenis maken.

  PVV-politicus Geert Wilders maakt zich zorgen over dat monsterbedrag. Volgens Wilders heeft Real Madrid een gigantische schuldenberg bij de Spaanse staat en bij Bankia. Die noodlijdende bank werd de voorbije jaren gered door het Europese noodfonds, waar alle EU-landen - en dus ook België - deel van uitmaken.

  Wilders wil van de Nederlandse Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, tevens voorzitter van de Eurogroep van ministers van Financiën, weten wat die gaat doen "om te voorkomen dat Spaanse banken met Nederlands belastinggeld gokken op de transfermarkt van het betaalde voetbal".