• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Coucke: "Mooi pak maakt van coach ander mens"

  Coucke: "Men dacht dat ik het hem gevraagd had, maar dat is niet waar"

  Marc Coucke was zondag aangenaam verrast, toen hij zag dat Oostende-coach Frederik Vanderbiest in maatpak op het veld kwam. Het is volgens de kersverse hoofdaandeelhouder een van de kleine stappen naar meer professionalisering. "Ik ben ervan overtuigd dat hij zo minder snel naar de tribune zal vliegen", zegt Coucke in Extra Time.

  Coucke meent dat een kostuum een van de vele facetten is waarmee Oostende naar een ander (lees: hoger) niveau kan groeien.

  Coucke: "Vanderbiest draagt voor het eerst in zijn leven een net maatpak. Voordien liep onze coach altijd rond in trainingspak en basketbalschoenen. Dat heeft volgens mij minder uitstraling."

  "Dat pak is een van de 100 dingen die er samen voor zorgen dat je als ploeg meer uitstraling krijgt. Ik denk dat Frederik op die manier ook minder naar de tribune zal vliegen. En als ik met deze coach naar een goeie speler stap, maak ik meer kans om hem binnen te halen bij Oostende."

  De nieuwe sterke man van Oostende is er ook van overtuigd dat de coach nu op een andere manier langs de lijn zal staan. Al is Filip Joos het daar niet mee eens. 

  Joos: "Hij zal in kostuum net hetzelfde reageren als in trainingspak. Ik zag hem langs de lijn protesteren voor een kopbal van Colpaert. Dat was op dezelfde (furieuze) manier als tegen Lestienne enkele weken geleden."

  "Het vreemde is dat Club Brugge-coach Garrido net het omgekeerde deed. Die maakte de omschakeling van maatpak naar trainingspak. Maar in mijn ogen blijft dat dezelfde trainer."

  Gert Verheyen besluit de discussie: "Ik vind dat een mooi jasje en een mooi maatpak toch beter overkomt."