• home
 • video
 • pas verschenen

  Sterke Vettel wint in Francorchamps

  Sebastian Vettel doet een goede zaak in de WK-stand.

  Sebastian Vettel (Red Bull) heeft in Francorchamps een nieuwe stap naar zijn vierde opeenvolgende WK-titel gezet. De WK-leider reed bijna de hele race aan de leiding. Fernando Alonso werd tweede na een knappe inhaalrace, polesitter Lewis Hamilton eindigde op de derde podiumplaats. "Ik ging echt heel snel", zegt Vettel.

  Hamilton dook vanaf de poleposition als eerste La Source in, maar na enkele bochten was de Brit de leiding al kwijt aan Vettel.

  De Red Bull-rijder bouwde meteen een kloofje uit en had na de eerst pitstop al een mooie voorsprong.

  Achter de wereldkampioen beperkte Alonso de schade. Dankzij snelle pitstops en enkele inhaalmanoeuvers rukte hij op naar plaats twee. Räikkönen moet de titel wellicht vergeten. Hij viel uit.

  Ook voor Paul di Resta werd de Grote Prijs van België een ontgoocheling. De Brit van Force India werd knap vijfde in de kwalificaties, maar moest de race verlaten na een aanrijding met Maldonado.

  Vettel kon het weinig schelen. De voorspelde regen bleef uit en kon dus ook niet meer voor problemen zorgen. Vettel reed dus naar zijn 31e GP-zege, zijn vijfde van het seizoen. In de WK-stand heeft hij nu zijn 46 punten meer dan Fernando Alonso, die over Hamilton naar de tweede plaats wipte.

  Vettel: "Ik voelde me echt goed"

  • Sebastian Vettel (winnaar): "De auto deed het fantastisch. Als het zo goed loopt, hoop je dat er geen einde komt aan de wedstrijd. Ik voelde me echt goed. Het ging zelfs veel beter dan verwacht. Na de start probeerde ik zo goed mogelijk in het spoor van Hamilton te zitten. Toen ik hem voorbij was kon ik makkelijk controleren. Ik ging echt heel snel. Dit is een positieve dag in de WK-strijd."
  • Fernando Alonso (tweede): "Dit was een goed weekend. Juli was een moeilijke maand voor ons met twee vijfde plaatsen in Duitsland en Hongarije. Na deze tweede plaats mogen we weer wat optimistischer zijn. De zege van Vettel is wel verdiend. Red Bull was sneller dan wij. Ik hoop op een omgekeerd scenario dan vorig jaar. Toen gaf ik in het laatste deel van het seizoen een voorsprong weg. Als ik nu enkele wedstrijden kan winnen, kan alles nog."
  • Lewis Hamilton (derde): "Ik maakte een goede start, maar in Eau Rouge ging Vettel me goed voorbij. Daarna kon ik hem niet volgen. Hij was gewoon sneller. Red Bull heeft beter gewerkt. Het is aan ons om sneller te worden."