• home
 • video
 • pas verschenen

  Fernandez: "Gent heeft tijd nodig"

  Victor Fernandez is openhartig voor de match tegen Club Brugge.

  AA Gent heeft veel ambitie in zijn eerste seizoen in zijn Ghelamco Arena. Gent boekte na vier speeldagen een zeven op twaalf. Op speeldag vijf volgt de eerste topper bij Club Brugge.

  Gent-coach Victor Fernandez steekt niet weg wat hij wil. "Ik weet dat Gent dit seizoen Europees voetbal wil afdwingen. Dat is ook mijn ambitie. Dat past bij ons nieuwe stadion", zegt de Spaanse trainer in Het Laatste Nieuws.

  "We hebben wel tijd nodig. Van alle topploegen is er bij ons het meeste veranderd. Tegen Lierse speelden we met zes nieuwe spelers. Drie stonden in de verdediging."

  "Toch hadden we 70 procent balbezit en speelden we 80 minuten op de helft van Lierse. Ik was tevreden over ons karakter na de 0-1. We hadden alleen meer creativiteit en betere voorzetten nodig."

  Fernandez weet wat Gent mist. "Bijna iedereen heeft een nummer tien, een speler die iets speciaals kan. Wij niet. Ik wou de Argentijn Ezequiel Scarione, die was topschutter in Zwitserland, maar onhaalbaar. Dus haalden we Brecht Dejaegere bij Kortrijk. Brecht is een jonge Belg met een grote toekomst. Hij heeft veel kwaliteiten, maar mist nog een stukje fantasie en rust."

  Gent verloor sterkhouder Ilombe Mboyo aan Racing Genk. "Ik begrijp zijn keuze", vertelt Fernandez. "Mboyo was mijn beste speler, maar in de voorbereiding speelden we in een systeem zonder hem. Zijn situatie was een rem op de ontwikkeling van Gent. Ik had hem liever vroeger zien vertrekken."