• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions halen EK-finale na demonstratie

  De Red Lions spelen de finale van het EK hockey.

  De Belgische hockeymannen hebben zich na een 3-0-zege tegen Engeland geplaatst voor de EK-finale. Daarin is Duitsland zondag de tegenstander. "In de finale is het 12 tegen 11. We hebben er zoveel zin in", zegt bondscoach Marc Lammers.

  Briels luisterde zijn 26e verjaardag op met zijn eerste goal op dit EK, een tip-in na een knappe actie van Van Aubel. Het Engelse verweer was beperkt.

  In de tweede helft haalde België de duimschroeven nog wat meer aan. Aanvoerder Truyens maakte de 2-0 door een bos van benen. Engeland, de nummer vier van de wereld én op de Spelen, kwam er nauwelijks nog uit.

  De schitterende combinaties bleven over de mat rollen. Van Aubel bekroonde zijn sterke match met een derde goal.

  Briels: "Ik ben zo trots op de ploeg"

  Voor Thomas Briels was het de perfecte verjaardag. "Ik had al getekend voor een zege, maar dat ik ook nog kan scoren maakt het extra zoet", zegt Briels.

  "Ik ben zo trots op de ploeg. We hebben zó hard gewerkt. Verdedigend waren we zó sterk, we gaven amper een kans weg. De fans slepen ons dan ook nog eens door de match. Toen we op het einde zegezeker waren, kreeg ik kippenvel."

  In de finale wacht Duitsland, die de Lions in hun eerste duel klopten. Nog nooit verloor Duitsland twee keer van dezelfde ploeg op hetzelfde toernooi. "Dat willen we doorbreken en er een feestje van maken."

  "In de finale is het 12 tegen 11"

  Marc Lammers (bondscoach): "We waren op alle vlakken beter: technisch, fysiek, tactisch en mentaal. De strafcorner was wat minder, maar die hadden we niet nodig. Je ziet dat deze ploeg heel veel in zijn mars heeft, al had ik niet gedacht dat we zo vlot van Engeland zouden winnen. In de finale is het 12 tegen 11. We hebben er zoveel zin in. Liever morgen dan overmorgen al."

  Jérôme Truyens: "Mijn 2-0 was belangrijk, maar de hele ploeg verdient een plek in de schijnwerpers. Iedereen had verwacht dat we de finale zouden halen en dat dat extra druk zou brengen. Maar we spelen zonder druk, want het geloof is zo groot. Dat is ons voordeel. We konden gewoon niet verliezen vandaag."