• home
 • video
 • pas verschenen

  Houd deze vijf Belgen in het oog in de Vuelta

  Wij houden deze vijf Belgen in het oog in de Vuelta.

  Met de Vuelta begint zaterdag de laatste grote ronde van 2013. Natuurlijk kijken we uit naar Philippe Gilbert en Thomas De Gendt, maar ook deze vijf Belgen hebben iets te bewijzen in Spanje: Vanendert, Meersman, De Weert, Eijssen en Van der Sande.

  1. Jelle Vanendert (Lotto-Belisol)

  Geplaagd door ziekte en blessures is 2013 tot nu nog niet het jaar van Jelle Vanendert. Zijn laatste zege dateert al van de Tour van 2011, toen hij triomfeerde op Plateau de Beille. Met broer Dennis aan zijn zijde wil Vanendert zijn klimmersbenen terugvinden.

  2. Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick Step)

  Met vijf zeges is Meersman voorlopig de succesvolste Belg dit seizoen. Meersman kan op verschillende fronten meestrijden en heeft een snel eindschot in de benen. De geaccidenteerde finales in de vlakkere etappes lijken op zijn lijf geschreven.

  3. Kevin De Weert (Omega Pharma-Quick Step)

  Voor het eerst in vier jaar mocht De Weert niet naar de Tour. De 31-jarige allrounder mikt dan maar uit noodzaak op de Vuelta. Gaat De Weert, een topper bij de jeugd, voor een goed klassement of behaalt hij eindelijk zijn eerste profzege?

  4. Yannick Eijssen (BMC)

  Bij de jeugd gold Eijssen als een absoluut klimtalent. Zo gooide hij hoge ogen in de Ronde van de Toekomst van 2010, toen hij op de Col du Béal sneller klom dan Darwin Atapuma en Andrew Talansky. Eijssen toonde zijn vorm in San Sebastian en Utah en hoopt nu in zijn derde seizoen bij BMC definitief te ontbolsteren als ronderenner.

  5. Tosh Van der Sande (Lotto-Belisol)

  Van der Sande genoot zijn opleiding op de piste en kroonde zich in 2009 tot wereldkampioen puntenkoers bij de juniores. Een snelle jongen die ook kan klimmen, want hij won Luik-Bastenaken-Luik bij de beloften. Wat kan Van der Sande in zijn debuut in een grote ronde?