• home
 • video
 • pas verschenen

  MacDonald: "Doe het niet meer voor het geld"

  Sherjill MacDonald speelde in België het laatst voor Beerschot.

  Tweedeklasser Westerlo heeft dinsdag Sherjill MacDonald gestrikt. De ex-spits van onder meer Roeselare en Beerschot wil bij Westerlo weer plezier beleven aan het voetbal na een mislukt avontuur in de Major League Soccer.

  "Ik heb België heel hard gemist", vertelt de Nederlander in Gazet van Antwerpen. "Nochtans begon mijn Amerikaanse avontuur bij Chicago goed. Het eerste halfjaar mocht ik altijd meespelen, tot ik diepe spits werd in een 4-5-1. Ondenkbaar, want ik ben geen targetman."

  "Toen ik dat na acht wedstrijden beu was, heb ik tegen de trainer gezegd: "Als ik niet op mijn sterkste positie kan staan, speel ik liever niet." Het was een goed gesprek, maar ik heb geen minuut meer gespeeld."

  "Ik ben blij dat ik terug ben. De Amerikaanse competitie is fysiek wel heel sterk, maar tactisch vond ik het niet zo best. En de stadions zijn wel groot en modern, maar wat heb je eraan als je geen plezier hebt? Geef mij dan maar het Kuipje in Westerlo, waar ik mij wel kan amuseren."

  "De aanwezigheid van trainer Dennis van Wijk heeft de doorslag gegeven. Hij lanceerde me bij Roeselare (foto) en ik hou van zijn stijl. Hij kan me elke dag motiveren. Dat heb ik nodig."

  "De trainer was verrast dat ik voor tweede klasse koos, maar voor mij gaat het niet meer om het geld. Dan had ik wel voor OHL gekozen. Voor mij primeert het gevoel. Ik wil weer plezier beleven aan het voetbal. Die kans lijkt mij het grootst bij Westerlo."