• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "We moeten top zijn tegen APOEL"

  Francky Dury spreekt zijn groep toe.

  Zulte Waregem staat donderdag tegenover APOEL Nicosia in de heenwedstrijd van de laatste voorronde van de Europa League. Van onderschatting is bij coach Francky Dury geen sprake. Verdediger Karel D'Haene heeft enkel winst voor ogen. "Het zou echt jammer zijn als het eind augustus al einde verhaal zou zijn."

  Zulte Waregem werd na de uitschakeling door PSV in de Champions League-voorronde opgevist in de Europa League. Tegen APOEL Nicosia, de Cypriotische kampioen, wil het een ticket voor de poulefase afdwingen.

  Francky Dury wil in de heenmatch (in Anderlecht) de basis leggen voor de kwalificatie. "Uit de matchen tegen PSV hebben we lessen getrokken", zegt de coach. "Ook APOEL is een ploeg die goed kan voetballen, maar het beschikt niet over het acceleratievermogen van PSV."

  "We moeten meteen tonen dat we er staan en een topmatch spelen. Ik mis twee verdedigers, maar weet hoe ik dat zal oplossen. Ik ga niet te veel wisselen."

  Zulte Waregem speelt in het stadion van Anderlecht en dat lokt geen vol huis. "Daar kun je over jammeren, maar je moet het aanvaarden", zegt Dury. "Ik vind het ook een prachtig stadion en wie hier niet graag voetbalt, zelfs al is het maar voor een derde gevuld, is niet op zijn plaats."

  "Dubbel om eerst thuis te spelen"

  Karel D'Haene: "We willen heel graag naar de poules van de Europa League. Het zou echt jammer zijn als het eind augustus al einde verhaal zou zijn. We hopen dat onze fans er een thuismatch van maken. Tegen PSV vond ik toch dat het Anderlecht-stadion, zelfs voor een derde vol, sfeervol was. De heenmatch thuis is wel dubbel, want je wil het verschil maken, terwijl elke tegengoal gevaarlijk is."