• home
 • video
 • pas verschenen

  Buffel: "Laatste kans op lucratieve transfer"

  Thomas Buffel geniet de interesse van Konyaspor.

  Racing Genk speelt donderdag Europees tegen Hafnarfjördur uit IJsland. Naast die wedstrijd heeft Thomas Buffel ook nog andere zaken aan zijn hoofd, want het Turkse Konyaspor trekt aan de mouw van de 32-jarige middenvelder. "Dit is misschien mijn laatste kans op een lucratieve transfer", klinkt het.

  In de kranten ontkent Thomas Buffel de interesse uit Turkije niet. "Konyaspor is inderdaad geïnteresseerd, maar de jongste dagen heb ik er niet veel meer van gehoord. Ik heb in elk geval nog geen persoonlijk akkoord met de Turkse club. Eerst moeten RC Genk en Konyaspor rond de tafel gaan zitten", zegt hij.

  "Ik heb vorig jaar bijgetekend bij Genk en heb er nog een contract voor twee seizoenen. Ik voel me nog heel goed bij Genk en met de transfer van Mboyo toont de club ook ambitie, maar ik zeg nooit zomaar "neen" tegen een aanbod van een nieuwe club. Als Konyaspor me een voorstel doet, zal ik dat zeker bestuderen."

  "Dit is misschien wel mijn laatste kans op een lucratieve transfer. Of Konyaspor de juiste keuze zou zijn? Het is misschien geen absolute topclub, maar ze wonnen afgelopen weekend toch van Fenerbahçe. Ik moet vooral het financiële aspect afwegen tegen het sociale aspect. Mijn partner is in verwachting van een tweeling en dat maakt een buitenlands avontuur iets minder aantrekkelijk."

  "Maar ik wil niet op de feiten vooruitlopen. De clubs moeten eerst een akkoord bereiken. Ik weet niet welke prijs Genk op mijn hoofd wil plakken, maar ik denk dat het sowieso niet wil meewerken aan een transfer."

  Genk-directeur Dirk Degraen reageert: "Thomas is op dit moment nog heel belangrijk voor Racing Genk. Alle spelers zijn te koop voor de juiste prijs, maar ik zie hem liever niet vertrekken."