Red Panthers rekenen verrassend af met Nederland

zo 14 juli 2013 15:57
De Belgische ploeg (archieffoto) mag vieren.
De Belgische hockeyvrouwen hebben Nederland verslagen in een vriendschappelijke interland. De Red Panthers bogen in Kontich een 0-2-achterstand om in een 3-2-zege.

Het spel ging aardig over en weer op de terreinen van Beerschot. De Red Panthers kregen goeie kansen, maar gingen door doelpunten van Drost en Van Maasakker met een 0-2-achterstand de rust in.

Dankzij een rake tweede strafcorner kort na de pauze deed Anne-Sophie De Scheemackere de Belgische hoop weer oplaaien. Emilie Sinia maakte er tien minuten voor tijd zelfs 2-2 van.

In de slotfase miste Drost haar kans om Nederland weer op voorsprong te brengen. Anouk Raes (foto) trof aan de overkant wel raak na een corner en schonk België de overwinning.

Een overwinning die op zijn minst verrassend kan genoemd worden. De Nederlandse vrouwen voeren namelijk de wereldranglijst aan, terwijl België op plaats 13 staat.

Nederland kan dinsdag alvast proberen om revanche te nemen. Het speelt dan opnieuw een oefenwedstrijd tegen onze landgenotes.