• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Heb akkoord met Petacchi en Uran"

  Alessandro Petacchi (39) komt terug uit zijn pensioen.

  Alessandro Petacchi gaat vanaf 1 augustus voor Omega Pharma-Quick Step koersen. De 39-jarige Italiaan komt voor Patrick Lefevere uit pensioen: "Voor 14 maanden", gaf de teammanager als primeur mee in Vive le vélo. "En met Rigoberto Uran heb ik een verbaal akkoord."

  Patrick Lefevere bracht het transfernieuws heet van de naald naast Matteo Trentin, de ritwinnaar in de Tour, aan de tafel bij Lieven Van Gils.

  De namen van Uran, de Colombiaanse klimmer van Sky, en Omega Pharma-Quick werden al vaak in één zin genoemd. Lefevere bevestigde nu een verbaal akkoord.

  "Begin augustus vlieg ik naar Italië voor de handtekeningen. Voor 2 augustus mag je namelijk geen transfers doen van de UCI. Je mag wel praten met renners. Als Uran zijn staart niet intrekt - dat maakte ik in het verleden bij andere renners al mee - komt hij."

  OP-QS wil het in 2014 nog beter doen dan in 2013 en zocht daarvoor een klassementsrenner. Uran heeft alle kwaliteiten van een ronderenner. De 26-jarige Colombiaan kan klimmen, maar ook tegen de klok staat hij zijn mannetje. Hij eindigde in de Giro van dit jaar tweede. Vorig jaar won hij op de Spelen in Londen trouwens zilver op de weg.

  Petacchi kondigde in april zijn pensioen aan bij Lampre. Er was sprake van dat hij toen al naar Lefevere zou komen voor de sprinttrein van Cavendish, maar de UCI hield dat tegen. Vanaf 1 augustus is het dan toch zo ver.

  Coucke: "Investeren 4 à 5 miljoen per jaar"

  Lefevere krijgt onder meer geld voor renners van Mark Coucke, CEO van hoofdsponsor Omega Pharma. Coucke zat ook in Vive le vélo en kwam ook met een nieuwtje: "Wij steken per jaar 4 à 5 miljoen euro in het team. Dat is veel, maar we krijgen daarvoor continue visibiliteit. Ons totale marketingbudget bedraagt trouwens 120 miljoen, dus 4 à 5 miljoen is op dat vlak weinig. Maar als alles zoveel zou opbrengen als de wielersponsoring..."