• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Ventoux na 220 km is meedogenloos"

  Tot zover kon Chris Froome de schade beperken, maar hoe kijkt hij naar morgen?

  Het team van geletruidrager Chris Froome heeft barsten vertoond de voorbije dagen. Vandaag beleefde Team Sky een rustige dag, maar morgen staat de langste rit van de Tour met de mytische Mont Ventoux als dessert op het programma. "Je kunt er minuten verliezen als je een slechte dag hebt", zegt Contador.

  Gisteren stond Froome er alleen voor in de waaierrit, vandaag zat hij goed omringd. De Brit deed vertrouwen op voor morgen.

  "De Ventoux-rit wordt heel zwaar. Ik heb nog nooit op de Ventoux gekoerst, maar ik ben blij dat ik hem verkend heb. Die klim na 220 kilometer wordt meedogenloos. Ik denk dat er grote tijdsverschillen zullen opgetekend worden in het algemeen klassement."

  "De focus ligt op geel behouden. Daarnaast wil ik tijd proberen te winnen op de concurrentie. Er zijn wel een pak renners die veel tijd verloren hebben, dus die hebben alle reden om aan te vallen."

  Contador: "Iedereen wil winnen op Ventoux"

  In tegenstelling tot Froome heeft Alberto Contador wel al gekoerst op de naar eigen zeggen legendarische Mont Ventoux. Zijn ervaring kan een voordeel zijn in de strijd met Froome.

  "Het eerste deel van de beklimming is steil en dus zeer zwaar. Daarna wordt het gemakkelijker, maar speelt de wind een cruciale rol. Als je een slechte dag hebt, kun je hier minuten verliezen."

  Contador verwacht dat er morgen hard zal worden gekoerst. "Iedereen wil winnen op de Mont Ventoux. Het wordt een moeilijke rit. Niet alleen door het aantal kilometers, maar ook door de zware beklimming."

  "We zullen zien hoe de benen morgen aanvoelen en wat we op tactisch vlak kunnen doen. Volgens mij zullen er geen allianties gesmeed worden, tenzij de belangen van ploegen overlappen."