• home
 • video
 • pas verschenen

  Springruiters boeken promotie naar eerste divisie

  Dirk Demeersman op de Olympische Spelen.

  De Belgische springruiters hebben de jumping van Boedapest gewonnen. De Belgen haalden het voor Duitsland en Oostenrijk. Door deze zege promoveren ze naar de eerste divisie.

  De Belgen zitten momenteel in de tweede divisie van de Nations Cup. Door de zege zijn de Belgen zeker van de eerste plaats. De concurrenten Duitsland en Oostenrijk hebben nog enkele wedstrijden te goed, maar kunnen de Belgen niet meer inhalen.

  In de eerste ronde pakten Gregory Wathelet, Pieter Devos, Dirk Demeersman en Wouter Devos geen enkel strafpunt. In de tweede ronde verzamelden ze er acht, maar dat was nog altijd beter dan de concurrentie.

  Door deze zege hebben de Belgen de promotie afgedwongen naar de eerste divisie. Met de toplanden uit die divisie en de andere continenten mag België ook deelnemen aan de finale. Die vindt plaats in september in Barcelona.