• home
 • video
 • pas verschenen

  Leonardo houdt het voor bekeken bij PSG

  Leonardo is niet langer technisch directeur van PSG.

  Technisch directeur Leonardo verlaat PSG. Het ontslag komt er na de schorsing die hij opliep voor een duw aan een scheidsrechter na de wedstrijd tegen Valenciennes. Leonardo zag eerder zijn oorspronkelijke schorsing van negen maanden verlengd worden tot een jaar.

  In de spelerstunnel ontstond er na de wedstrijd een incident tussen Leonardo en de scheidsrechter. De technisch directeur van PSG ging verhaal halen en gaf hem een duw (bekijk de beelden onderaan).

  Leonardo kreeg een schorsing van negen maanden, maar die straf werd vorige week bijgesteld tot een jaar. Volgend seizoen zou hij niet op de bank mogen zitten en niet in de kleedkamer van de officials mogen komen.

  Die sanctie is de reden van zijn ontslag. "De club betreurt, maar respecteert de beslissing van Leonardo", meldt PSG. Leonardo zal nog aan het roer blijven staan van PSG tot aan het eind van deze transferperiode.

  Leonardo was sinds 2011 aan de slag bij PSG. Hij realiseerde er tal van toptransfers, zoals die van Zlatan Ibrahimovic en David Beckham.