• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhoenacker: "Een slechte zaak voor Hawaï"

  Vanhoenacker (archieffoto) moest het tijdens het lopen rustig aan doen.

  Marino Vanhoenacker werd gisteren pas 19e in de Ironman triatlon van Frankfurt. De titelverdediger kampt al een tijd met een spierprobleem in de buikstreek en dat speelde hem vooral in de marathon parten. "Ik heb een enorm slechte zaak gedaan voor Hawaï."

  Het begon perfect voor Vanhoenacker in Frankfurt. Hij was met maar een kleine achterstand op de koplopers uit het water gekomen en reed tijdens het fietsen resoluut naar de leiding. Met een voorsprong van 5 minuten begon hij aan de marathon.

  Maar toen begon de lijdensweg en na 10 kilometer werd hij voorbijgelopen door Eneko Llanos, die de wedstrijd zou winnen. Vanhoenacker zakte helemaal weg en moest in de slotkilometers zelfs een paar keer wandelen.

  "Ik zit al anderhalve week met een spierprobleem in de buikstreek", zegt Vanhoenacker in een reactie aan Het Nieuwsblad. "Tijdens het zwemmen had ik er al last van. Alleen op de fiets ging het prima. Ik probeerde de slotloop zo rustig mogelijk aan te pakken, maar niets hielp."

  "Ik heb een enorm slechte zaak gedaan voor de Ironman in Hawaï. Met die 200 puntjes red ik het natuurlijk niet. Ik moet nu zo snel mogelijk het blessureprobleem oplossen en dan eventueel via de 70.3 Ironman van Wiesbaden aan mijn score voor Hawaï werken."