• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Prachtige dag in Manchester"

  Vincent Kompany is begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

  Vincent Kompany en zijn ploegmaats bij Manchester City hebben hun eerste werkdag van het nieuwe seizoen achter de rug. Kompany en co maakten kennis met Manuel Pellegrini, de nieuwe trainer.

  De nieuwe trainer Manuel Pellegrini verwelkomde vandaag aanvoerder Vincent Kompany op de training. Pellegrini, die overkomt van Malaga, is de vervanger van de ontslagen Roberto Mancini.

  "Het is fijn om terug te zijn", zegt een tevreden Kompany op de site van Manchester City. "Ik keek ernaar uit. De zon schijnt in Manchester en dus was het een prachtige dag. Voetballen is wat we graag doen."

  "Het was ook fijn om de nieuwe coach te zien. Zijn werkwijze en zijn benadering werkten perfect. Het is belangrijk dat we zijn zienswijze en tactiek zo snel mogelijk in de praktijk omzetten."

  "Manchester City is een grote club en dus moeten we prijzen pakken. Maar zo zijn er wel 6 à 7 clubs in Engeland alleen al. Makkelijk wordt het niet. We beseffen dat we het als ploeg moeten doen. Alleen dat helpt ons vooruit. Het is voor iedereen een belangrijk jaar en we willen wat rechtzetten. Bovendien is er in 2014 het WK in Brazilië."

  Na enkele trainingsdagen in Manchester volgt een trip naar Zuid-Afrika. Kompany kijkt ernaar uit. "Dat betekent wat voor mij, want Nelson Mandela is een van mijn voorbeelden. Hij blijft een held voor mij, ook al is zijn gezondheid wankel. Bovendien heeft City veel fans in Afrika. Het is fijn om ze te plezieren."