• home
 • video
 • pas verschenen

  Devolder: "Ben nog niet klaar met de Tour"

  Stijn Devolder

  Stijn Devolder heeft zondag in de Grote Prijs Monseré zijn eerste koers als Belgisch kampioen achter de rug. In Sportweekend blinken zijn ogen als hij terugblikt op het BK in La Roche. De Belgische kampioen heeft nog veel ambities.

  "Het Belgisch kampioenschap was een van mijn mooiste overwinningen in mijn carrière. Weinig mensen, op mijn fans na, geloofden nog in mij en het is toch zo mooi om als je diep zit terug te vechten naar de top", vertelt Stijn Devolder.

  "Dan is de smaak van de zege nog zo zoet. Ik heb extra genoten van deze titel."

  "Ik werkte hard om na de slechte jaren terug op niveau te raken en daarna nog harder om dit BK te winnen. Ik was niet tevreden geweest met een tweede plaats."

  "In de aanloop heb ik me wel een beetje op de achtergrond gehouden om geen favoriet te zijn. Op de dag van het Belgisch kampioenschap heb ik mezelf zelfs een beetje verrast. Ik had niet verwacht dat ik zo goed zou zijn."

  "Gun het Jan Bakelants van harte"

  Stijn Devolder heeft al verwerkt dat hij naast de Tour-ploeg van RadioShack viel.

  "Maar ik ben nog niet klaar met de Tour, ik wil er in de komende jaren zeker nog eens aan de start staan. Bij mijn eerste Tour stond ik in de top 10, toen ik teruggeslagen werd. En dat wil ik nog rechtzetten."

  "Of ik jaloers was toen ploegmaat Bakelants (foto) een etappe won en geel pakte? Nee, ik was net heel blij. Ik gun het Jan van harte. Anderhalve maand geleden zaten we samen in de Sierra Nevada."

  "Aan het einde van mijn carrière dacht ik nog niet, trouwens. Ik wou zeker niet stoppen in die slechte periode. Ik wil enkel op een hoogtepunt stoppen."

  "Praat wel eens onder vier ogen met Cancellara"

  Volgend voorjaar wil Stijn Devolder ook weer op de afspraak zijn. Denkt hij aan een derde zege in de Ronde van Vlaanderen?

  "Dat is zoals elk jaar een hoofddoel. Zeker in 2014, als ik de driekleur mag dragen, wil ik top zijn in de periode rond de Ronde van Vlaanderen", zegt de winnaar van 2008 en 2009.

  Fabian Cancellara (foto) liet in een krant wel verstaan dat hij van Devolder verwacht dat hij de rode loper voor hem uitrolt. "Ik schrok wel toen ik dat las, maar het komt maar uit de krant, dat zullen we wel eens onder vier ogen bespreken. En we zijn bijlange nog niet in april."

  Tom Van Asbroeck spurt naar de zege

  De zege in de GP Monseré was voor Tom Van Asbroeck. De renner van Topsport Vlaanderen won de spurt van het peloton. Stijn Devolder gaf er vroegtijdig de brui aan in Roeselare. Hij was enkele dagen ziek geweest en moest een antibioticakuur volgen.