• home
 • video
 • pas verschenen

  Jimmy van Antwerp is eigenlijk Jerrel

  Hasselbaink: "Jullie kunnen mij ook Jimmy noemen."

  Antwerp heeft met Jimmy Floyd Hasselbaink een opvallende naam binnengehaald als trainer. Op zijn voorstelling verklapte de Nederlander zijn echte voornaam: Jerrel en niet Jimmy. Het verhaal achter de naamsverandering vertelde hij er meteen bij.

  Hasselbaink werd in 1972 geboren in Suriname als Jerrel Floyd Hasselbaink. De ex-spits van onder meer Chelsea en Oranje testte op 23-jarige leeftijd ook in Portugal.

  "Ik testte bij Campomaiorense en de voorzitter kon mijn naam niet uitspreken. Hij noemde me dan maar Jimmy", vertelt Hasselbaink.

  "Omdat het bestuur van de club niet wilde dat de pers op de hoogte zou zijn van mijn test, noemde iedereen mij maar meteen Jimmy. Ik vond dat best oké. Jullie kunnen mij ook Jimmy noemen", gaf Hasselbaink de Belgische pers nog mee.