• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard: "Zal het zeggen als ik niet 100% ben"

  Raakt Eden Hazard fit?

  Eden Hazard heeft woensdag voor het eerst voluit kunnen meetrainen met de Rode Duivels. Raakt de Chelsea-speler fit voor de interland van vrijdag tegen Servië? En Toby Alderweireld moest wennen aan een training zonder fans.

  Eden Hazard wordt door de medische staf klaargestoomd na zijn hamstringblessure. "Het gaat veel beter met me. Ik ben nog geen 100 procent, maar ik heb nog twee dagen om fysiek en mentaal helemaal top te zijn", zegt Hazard aan Sporza.

  "Ik zal altijd zin hebben om te spelen. Maar als ik vrijdag voel dat ik nog geen 100 procent ben, zal ik dat tegen de coach zeggen voor het belang van het team. Dan zullen anderen frisser zijn."

  Hazard krijgt volgend seizoen bij Chelsea José Mourinho als coach. "Iedereen is blij dat hij terugkomt. Je voetbalt toch om met grote spelers samen op het veld te staan en door grote trainers geleid te worden. En ja, ik weet dat Mourinho niet graag heeft dat zijn spelers voetballen als er kans is om in een blessure te hervallen, maar soms moet dat maar", lacht hij.

  Alderweireld: "Willen Serviërs bij de keel grijpen"

  De Rode Duivels hebben woensdag achter gesloten deuren getraind. Toby Alderweireld miste de fans. "Maar soms helpt zo'n sessie om echt serieus te werken", vertelt de verdediger van Ajax.

  "We hebben getraind op ons positiespel en aan automatismen. Plezier hebben we altijd, maar concentratie staat nu ook bovenin. Iedereen heeft bijvoorbeeld ook zijn transferplannen in een hokje gezet. De focus is op Servië, niets anders telt."

  "We willen met de fans achter ons fantastisch spelen. Dan volgt het resultaat wel. We weten dat Servië voorin gevaarlijk en achterin kwetsbaar is. We grijpen ze bij de keel vrijdag."