• home
 • video
 • pas verschenen

  België-Nederland eindigt in "één groot gevecht"

  In het AMP Football is het veld en het doel kleiner.

  Wat een primeur in schoonheid moest worden, is in mineur geëindigd. De oefenmatch voor eenbenigen tussen België en Nederland ontaardde in een knokpartij. "Jammer dat het zo gelopen is", luidt het, "want dit was een moment om onze handicap te vergeten."

  Michael Jacobs is de voorzitter van het AMP Football, een competitie voor spelers die een been of een voet missen. De ploegen, de velden en de doelen zijn kleiner, voor de rest zijn de regels dezelfde. Afgelopen weekend stond België-Nederland op het menu in Westerlo. Maar dat werd geen feestje.

  "Een kwartier voor tijd maakten we de 3-3", vertelt Jacobs in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. "Daar konden de Nederlanders blijkbaar niet mee lachen. Iemand van onze ploeg trapte een Nederlander per ongeluk aan, maar die kerel dacht dat het met opzet was."

  "Dat was de aanzet voor geduw en getrek. De Nederlandse coach kwam het veld op om de gemoederen te bedaren, maar het werd alleen maar erger."

  "Plots stormden supporters ook het veld op en ontstond er één groot gevecht. Heel pijnlijk allemaal. De scheidsrechter moest de match vroegtijdig afblazen. Jammer dat het zo gelopen is. Want dit was een moment om onze handicap te vergeten."