• home
 • video
 • pas verschenen

  "Stijl van Lukaku past perfect bij Mourinho"

  Mourinho verlaat Madrid voor Londen.

  De pers heeft vaak een vette kluif aan José Mourinho en dus ziet BBC-journalist Ian McGarry hem graag terugkomen naar Engeland. En McGarry vermoedt dat ook de Chelsea-Belgen van de Portugese coach zullen houden.

  Mourinho houdt wel van een stukje controverse en schuwt geen confrontatie. Van zo'n figuur smullen de media. "Hij is populair bij iedereen. De Chelsea-fans houden van hem, de rest houdt ervan hem te haten", zegt BBC-journalist Ian McGarry bij Sporza.

  "Maar ik denk wel dat het een verstandshuwelijk is met Chelsea. Mourinho was liever naar Manchester United gegaan, maar dat was blijkbaar geen optie. Chelsea had ook dringend een topcoach nodig."

  "Er is een gezegde: keer nooit terug naar je oude successen, want het zal nooit hetzelfde smaken. Je kunt dus wel zeggen dat hij een risico neemt, al is dat bij Mourinho beperkt."

  Volgens Ian McGarry is de komst van Mourinho ook een zegen voor de Belgen. "Ik denk dat Romelu Lukaku bij Chelsea zal blijven, want zijn stijl past perfect bij Mourinho. Hij zal veel leren."

  "Voor Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne liggen de kaarten anders. De Bruyne wordt wellicht in de deal met Schürrle betrokken en Courtois mag nog een jaartje rijpen bij Atletico. Eden Hazard ten slotte is het soort speler waar Mourinho dol op is."

  De Chelsea-Belgen staan dus voor spannende tijden. "Het is een rode draad doorheen de carrière van Mourinho: alle spelers houden van hem en willen door een muur gaan voor hem."