Ga naar de inhoud

Red Lions: "Kans grijpen voor WK-ticket"

 wo 29 mei 2013 18:25
Red Lions: "Het is echt heel belangrijk dat we het WK halen."
De nationale hockeyploegen willen volgende maand hun ticket voor het WK van 2014 boeken in de derde ronde van de World League. Zowel de mannen als de vrouwen willen in de top 4 eindigen.

In Rotterdam staat van 13 tot 23 juni de derde ronde van de World League hockey op het programma. Met een plaats in de top 4 zijn de Red Lions en de Red Panthers zeker van een WK-ticket.

Marc Lammers (foto): "Dit is misschien wel het belangrijkste toernooi van het jaar voor ons. Het is echt heel belangrijk dat we het WK halen, want daar kunnen we heel veel leren."

"Er komt ook nog het EK in Boom, maar eerst focussen we op deze World League. We mikken uiteraard op een plaats in de top 4", zegt de bondscoach van de Red Lions.

België is de nummer negen van de wereld in het mannenhockey. "In onze poule is Australië (IHF-2) het topland. Vooral tegen Spanje (IHF-7), dat net boven ons staat, willen we de tweede plaats in onze poule pakken. Dan mogen we in de cruciale kwartfinales tegen de derde uit de andere groep."

"Conditie beter dan ooit"

Marc Lammers is ondertussen al een half jaar aan de slag bij de Belgische mannenploeg. "Ik hamer erop dat je 365 dagen per jaar topsporter bent. En de discipline sluipt erin. De fitheidstesten waren beter dan ooit", zegt de Nederlander.

"Er stroomt ook goeie jeugd door en die brengt nieuwe impulsen en creativiteit in de ploeg. Dat geeft je dan weer als coach meer tactische mogelijkheden."

Selectie Red Lions

Tom Boon (Racing), Thomas Briels (Oranje-Zwart/Ned), Cédric Charlier (Racing), Tanguy Cosyns (Waterloo Ducks), Alexandre De Saedeleer (Waterloo Ducks), Jérôme Dekeyser (Braxgata), Felix Denayer (Dragons), Sébastien Dockier (Beerschot), John-John Dohmen (Waterloo Ducks), Simon Gougnard (Racing), Jeremy Gucassoff (Gk/Racing), Loïck Luypaert (Dragons), Emmanuel Stockbroekx (Dragons), Jérôme Truyens (Racing), Florent Van Aubel (Dragons), Arthur Van Doren (Dragons), Elliot Van Strydonck (Léopold), Vincent Vanasch (Gk/Waterloo Ducks)

Vrouwen: "India kloppen"

Voor de Belgische vrouwen, de Red Panthers, geldt hetzelfde als de mannen. Wie bij de top 4 eindigt in de derde World League-ronde, speelt volgend jaar het WK.

"Bij ons is de concurrentie groot, maar het WK is haalbaar", zegt bondscoach Pascal Kina (foto).

"We willen in onze poule India kloppen om zo tweede of derde te worden in onze groep. Zo ontlopen we wellicht Nederland in de kruiskwartfinales. Dan hebben we een kans om in de top vier te eindigen."

"Sinds de Olympische Spelen in Londen hebben we op vele punten vooruitgang geboekt. Enkele speelsters zijn gestopt, maar talentrijke jongeren hebben hun plaats ingenomen, dat geeft een goeie mix."
 

Selectie Red Panthers

Maureen Beernaert (La Gantoise), Jill Boon (Wellington), Louise Cavenaile (Dragons), Erica Coppey (Dragons), Aisling D'hooghe (Gk/Waterloo Ducks), Stephanie De Groof (Dragons), Charlotte De Vos (Oranje Zwart/Ned), Anne-Sophie De Scheemaekere (RWSC), Aline Fobe (Braxgata), Alix Gerniers (La Gantoise), Nadine Khouzam (Gk/Wellington), Pauline Leclef (Herakles), Barbara Nelen (Dragons), Anouk Raes (Pingouin), Stéphanie Rummens (Dragons), Emilie Sinia (Dragons), Lieselotte Van Lindt (Dragons), Judith Vandermeiren (Braxgata), Louise Versavel (Braxgata)