• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferguson vierde keer "Manager of the Year"

  Sir Alex Ferguson

  Sir Alex Ferguson is door z'n collega's uitgeroepen tot "Manager of the Year" of Coach van het Jaar in Engeland. De afscheidnemende coach van Manchester United is de eerste die de prijs voor de vierde keer wint.

  Sir Alex Ferguson (71) leidde Manchester United dit seizoen naar de 20e landstitel uit de clubgeschiedenis. Zondag zat hij in het spektakelstuk tegen West Bromwich (5-5) voor de 1.500e en laatste keer op de bank van de Engelse landskampioen.

  "Het is onmogelijk te beschrijven wat de verdiensten van Sir Alex Ferguson voor het voetbal zijn en hoe groot zijn erfenis is", klinkt het bij zijn collega's.

  In de 26 jaar bij Manchester United won Ferguson 38 prijzen: onder meer 13 keer de Premier League en twee keer de Champions League.