• home
 • video
 • pas verschenen

  Ajax legt succescoach De Boer tot 2017 vast

  Frank de Boer pakt drie landstitels op rij met Ajax.

  Frank de Boer heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot 2017. De Boer en Ajax zijn een bijzonder succesvol huwelijk. In nauwelijks 2,5 jaar als coach wist de ex-international drie titels binnen te rijven.

  Frank de Boer kwam in december 2010 aan het roer bij Ajax als opvolger van Martin Jol. Onder De Boer knokte Ajax zich terug in de titelrace met Twente en PSV en pakte het op de slotdag in een rechtstreeks duel met Twente de titel. De eerste in zes jaar.

  Ook in 2012 - na een lastig jaar met veel blessures en bestuurlijke onrust - en dit jaar zorgde de 43-jarige Nederlander voor een Amsterdams titelfeest. Hij komt daarmee in een rijtje met Rinus Michels (Ajax), Louis van Gaal (Ajax) en Guus Hiddink (PSV).

  De Boer is tevreden: "Ik heb het hier naar mijn zin en zie nog genoeg uitdagingen. Dit nieuwe contract is precies wat ik wilde. We waren er dus rap uit."