• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk-preses Houben: "Wie weet waar dit eindigt?"

  Herbert Houben en Mario Been met de trofee.

  Racing Genk heeft met de beker al een prijs beet. Meteen na de gewonnen finale tegen Cercle Brugge keek het al naar de ontknoping in de competitie. Sporza zet de reacties uit het Genk-kamp op een rij na de 0-2 tegen Cercle Brugge.

  "Ik was niet zo nerveus vandaag. Maar naarmate de match vorderde, veranderde dat wel", zegt Genk-voorzitter Herbert Houben.

  "Ik dacht dat we op weg waren naar verlengingen en dat konden we wel missen."

  "Deze vierde beker staat in onze kast. Voor ons Europees parcours gaf ik ons een 9 op 10 en dit is 10 op 10. Nu nog drie matchen in Play-off I."

  "De spelers mogen heel even feesten. Een uurtje of twee, want zondag spelen we weer een belangrijke match. We staan drie matchen voor het einde op drie punten van de leider. Wie weet waar dit straks eindigt?" Genk speelt zondag in eigen huis tegen Anderlecht.

  Been: "Kan niet wachten op tweede trofee"

  "Mijn eerste prijs! Dat is mooi en geweldig. Ik kan niet wachten op de volgende", zegt Genk-trainer Mario Been.

  "Het was een moeizame wedstrijd, maar dat is vaak zo in finales. In de eerste helft speelden we veel te traag. Na de rust ging het beter. Gelukkig winnen we."

  "Bij de tweede goal keek ik naar mijn familie in de tribune. Want ik ben vaak weg van huis en zo'n trofee is ook voor hen. We gaan niet te gek doen, want zondag moeten we er weer staan tegen Anderlecht."

  Buffel: "Feest? We moeten professioneel zijn"

  Thomas Buffel is al een heel seizoen een van de sterkhouders bij Genk. "In de eerste helft liepen te veel jongens met stress rond. We waren iets te slordig", zegt Buffel.

  "We kregen wel wat kansen, maar kwamen ook enkele keren in de problemen. Iedereen zei vooraf dat de beker al binnen was. Als je dan voor 30.000 fans speelt, is dat toch wat moeilijk."

  "In de tweede helft speelden we de schroom van ons af. Toen waren we sterker. Cercle heeft het ons moeilijk gemaakt, maar ik denk wel dat we verdiend hebben gewonnen."

  En nu, een feest? "We moeten professioneel zijn. Zondag is ook heel belangrijk."

  Vossen: "Ik hoop dat Cercle zich kan redden"

  • Bennard Kumordzi (Genk): "Tien maanden terug kwam ik naar Genk met als doel een prijs te pakken. En nu scoor ik in de finale! Ik dank God."
  • Jelle Vossen (Genk): "Er valt heel wat druk van ons af met die bekerwinst. Hier hebben we heel hard en lang voor gewerkt. Dit was een hele moeilijke wedstrijd. Chapeau voor Cercle Brugge. Ik hoop dat het zich kan redden."