• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ferguson is de grootste aller tijden"

  François Colin: "Er zijn twee Fergusons: de bullebak en de warme vader."

  Met het aftreden van Sir Alex Ferguson verliest het voetbal een van zijn beste coaches. Dat vindt ook voetbaljournalist François Colin, die Ferguson prijst voor zijn "passie voor het voetbal". "Ik denk niet dat zijn opvolger een topnaam wordt, maar iemand die het huis kent."

  Colin heeft de carrière van Alex Ferguson op de voet gevolgd. "Je kunt hem typeren in twee begrippen: liefde voor het voetbal en liefde voor Manchester United."

  "Ik was toch verrast door het nieuws, want twee maanden geleden zei hij nog dat hij niet van plan was om ermee te stoppen", zegt Colin aan Sporza. "Maar nu ze al zo vroeg kampioen zijn, kunnen ze in alle rust een opvolger zoeken."

  "Hij blijft achter de schermen werken en dus denk ik niet dat zijn opvolger een topnaam wordt, maar iemand die het huis kent, zoals Solskjaer of Neville."

  Colin noemt Ferguson "een van de grootste en misschien wel de grootste coach aller tijden". "Het is ondenkbaar dat nu iemand zo lang een topclub leidt."

  "Zijn geheim? De passie voor het voetbal. Bovendien kan hij als coach goed inschatten wanneer iemand zijn beste tijd gehad heeft. In zijn filosofie is de club belangrijker dan wie dan ook."

  "Er zijn wel twee Fergusons: aan de ene kant is er de bullebak met zijn "haardroger-behandeling" (een scheldpartij die zo aanvoelt, red). Aan de andere kant is er de warme vader. Anders willen zoveel spelers niet zo lang onder hem spelen."