• home
 • video
 • pas verschenen

  Schotse speler van het jaar viert winst met arrestatie

  Michael Higdon scoorde dit seizoen al 26 keer.

  Michael Higdon, aanvaller bij het Schotse Motherwell, vierde zijn verkiezing tot speler van het jaar in de Schotse competitie iets te uitbundig. Bij een incident in een nachtclub werd hij gearresteerd wegens geweldpleging. Hij moest een nachtje in de cel doorbrengen.

  Michael Higdon zal zich zijn verkiezing tot speler van het jaar nog lang herinneren. Na de ceremonie in het Hilton Hotel in Glasgow trok hij het plaatselijke nachtleven in. Om half twee vanochtend werd hij aangehouden in een nachtclub wegens vermoedelijke geweldpleging.

  De politie nam Higdon mee naar het commissariaat, waar hij de nacht in een cel moest doorbrengen. Een persconferentie met de speler die deze ochtend gepland was, kon dus niet doorgaan.

  De 29-jarige Engelsman, dit seizoen topscorer met 26 treffers in de Schotse competitie, ontving de trofee voor het eerst in zijn carrière. Er was wel wat controverse rond de afwezigheid van Celtic Glasgow-spelers in het referendum. Neil Lennon, trainer van de Schotse kampioen, noemde de situatie "absurd".