• home
 • video
 • pas verschenen

  Bauwens dient een klacht in tegen Nieto

  Junior Bauwens verliest zijn Europese titelkamp tegen Ruben Nieto.

  De verloren Europese titelkamp van Jean-Pierre "Junior" Bauwens krijgt nog een staartje. Volgens Bauwens' entourage heeft Nieto vochtafdrijvende middelen gebruikt om in de categorie tot 63,5 kg te kunnen boksen.

  Advocaat Walter Van Steenbrugge heeft aan Sporza meer uitleg gegeven. "Wij hebben indicaties verzameld om die stelling te staven en we hebben die overhandigd aan het parket van Gent."

  "We nemen deze stappen, omdat we de oneerlijkheid willen tegengaan. Jean-Pierre heeft hard getraind voor deze kamp." Bauwens verloor de titelkamp vrijdagavond op punten van Nieto.

  De hele theorie van de entourage van Jean-Pierre Bauwens is gebaseerd op het gewicht van Nieto. Bij de officiële weging was dat 63,3 kg, volgens Van Steenbrugge woog de Spanjaard op de dag van de kamp maar liefst 70,8 kg.

  Volgens Van Steenbrugge is de dopingcontrole van Nieto pas 8 uur na de kamp gebeurd. De Spanjaard was afgevoerd naar het ziekenhuis en zou niet de hele tijd vergezeld zijn door een dopingcontroleur, maar dat wordt weerlegd door Hans Cooman, de hoofdarts van het Vlaamse antidopingagentschap.