• home
 • video
 • pas verschenen

  Nick Nuyens: "Vanaf maandag opnieuw fietsen"

  Het voorjaar is voor Nick Nuyens voor het tweede jaar op rij op niks uitgedraaid. De Garmin-renner kent nu wel eindelijk de oorzaak van de ellende en kan stilaan beginnen te timmeren aan de weg terug. "Ik wil me dit seizoen nog laten opmerken", zegt hij.

  De lijdensweg van Nick Nuyens begon vorig jaar in Parijs-Nice, toen hij bij een val zijn heup brak. Maanden later, in september, werden twee schroeven ingebracht in de heup van de Garmin-renner.

  "Maar die zorgden voor een ontsteking", zegt Nuyens in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. "Vorige week zijn ze verwijderd, daarmee is de bron van de irritatie weg. Er is me verzekerd dat ik weer de oude zal worden. Ik zal wel hard moeten werken om mijn rechterdijspier weer te herstellen."

  "Ik zal deze keer geen stappen overslaan. Ik wil niet overhaasten, maar normaal begin ik volgende week voorzichtig weer te fietsen. Hopelijk kan ik snel weer met plezier en voluit fietsen. Ik wil me dit seizoen zeker nog laten opmerken. Ik snak naar een prestatie na al die ellende."

  "Ik hoop op 1 juni de competitie te hervatten in de Heistse Pijl. De Ster ZLM Toer wordt mijn eerste rittenkoers. Het BK in La Roche spookte ook door mijn hoofd. Dat parcours ligt me, maar ik vrees dat het BK te vroeg komt om mee te spelen."

  "Het WK? Dat is verre toekomstmuziek. Ik hoor dat het een lastige omloop is. Ik kan nu niet inschatten of ik het parcours aankan of niet."