• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Ik verwacht veel volk in de finale"

  "Luik is een koers waar iedereen van droomt", zegt Philippe Gilbert.

  In Luik-Bastenaken-Luik krijgt Philippe Gilbert een laatste kans om zijn klassieke voorjaar af te sluiten met een zege. "Niemand steekt er echt bovenuit", zegt Gilbert. "Er zijn veel kanshebbers."

  Wat verwacht Gilbert voor zondag? "Met de vernieuwde finale zal het toch anders zijn. De wind kan nu ook een belangrijke rol spelen", zegt de wereldkampioen.

  "Ook het ploegenspel zal veel bepalen. Het niveauverschil tussen de renners is heel klein. Iedereen haalt een hoog niveau. Er zal nog veel volk bij elkaar zijn in de finale en iedereen zal nog ploegmaats hebben. Daar kunnen mijn teamgenoten mij wellicht helpen."

  Gilbert kon tot nu toe nog niet winnen. "Het begin van mijn seizoen was niet makkelijk om allerlei redenen. Er was het slechte weer, ik heb veel last gehad van jetlags en ben ziek geweest", vertelt hij.

  "Fysiek ben ik nooit écht oké geweest en dan is het niet evident om het verschil te maken. Ik ben een paar keer dicht bij winst geweest. Het was niet slecht tot nu toe, maar evenmin top."

  "Het zou leuk zijn als ik zondag met mijn regenboogtrui kon winnen in Luik. Dit is een wedstrijd waar iedereen al van droomt sinds hij kind is."