• home
 • video
 • pas verschenen

  "Junior in topvorm naar Europese titelkamp"

  Junior Bauwens is klaar voor de kamp tegen Nieto.

  Jean-Pierre Junior Bauwens bokst vrijdag in Gent om een Europese titel bij de superlichtgewichten tegen de Spanjaard Ruben Nieto. Bokskenner Jef Van Driessche schat de kansen van Bauwens in en klinkt hoopvol bij Sporza radio.

  Jef Van Driessche is onder de indruk van de voorbereiding van Bauwens, die naar een bekende boksclub in Hamburg trok. "Hij heeft twee maanden in professionele omstandigheden kunnen trainen tegen de besten van de wereld."

  "Junior maakt echt een zeer goede indruk, ik denk dat hij in topvorm is. Zowel zijn conditie als zijn zicht op wat de tegenstander van plan is, zijn er flink op vooruitgegaan."

  "Het moment is gekomen om voor een serieuze titel te boksen. De EU-titel is zeer belangrijk, want die kan de poort openen naar de EBU-kamp, de hoogste titel in Europa."

  De tegenstander van Bauwens in het Tolhuis, de Spanjaard Nieto, won vijf van zijn elf elitekampen met knock-out en verloor er geen enkele.

  Van Driessche weet waar Bauwens Nieto pijn kan doen. "Nieto beschikt over een stevige punch, maar hij is trager dan Junior. Bovendien kan Junior vrij goed incasseren en vind ik hem technisch de betere."