• home
 • video
 • pas verschenen

  Seizoen voorbij voor Smits na armbreuk

  Seppe Smits gaat donderdag onder het mes.

  Seppe Smits heeft in Aspen (VS) zijn arm gebroken en mist wat nog rest in het snowboardseizoen. Smits (21) wordt morgen geopereerd en beseft dat de timing van zijn val een "geluk bij een ongeluk" is.

  Seppe Smits, in 2011 nog wereldkampioen slopestyle, is al zeker van deelname aan de Spelen van Sotsji in 2014. In de aanloop naar een van de laatste meetings van het seizoen liep het mis.

  "Ik ben slecht neergekomen toen ik een nieuwe trick aan het oefenen was", zegt Smits aan Sporza. "Ik landde in plakkerige sneeuw en toen ik mijn hand wilde zetten, is die achter mijn rug beland en ben ik er met mijn volle gewicht op gevallen. Ik hoorde het meteen kraken."

  "Ik word hier geopereerd en tijdens die ingreep zal een plaatje in mijn arm bevestigd worden. In principe moet dat mijn revalidatie bespoedigen, want de botten groeien zo sneller aan elkaar."

  Het is een geluk bij een ongeluk dat dit Smits nu overkomt. "Ik was aan een van de laatste weken van het seizoen bezig", duidt Smits. "Dit is echt niet de belangrijkste periode van het jaar."

  "Het is beter dat dit nu gebeurt dan in het midden van het seizoen. Ik had nog enkele fotoshoots gepland, maar die zal ik moeten afgelasten. Ik focus me na de operatie volledig op mijn revalidatie, want ik wil sterker terugkeren dan ik ooit was."