• home
 • video
 • pas verschenen

  Kortrijk: "Onze ploegafgevaardigde is gebroken mens"

  Kortrijk plezierde zijn supporters zaterdag, maar misschien levert het geen punten op.

  De kans is groot dat Kortrijk de drie punten die het zaterdag tegen Bergen veroverde (3-0) weer moet afgeven. Brecht Dejaegere, die in de 88e minuut inviel, stond immers niet op het wedstrijdblad. KVK neemt de ploegafgevaardigde - die in fout ging - in bescherming.

  Op het blad dat in het stadion werd uitgedeeld stond de naam van Brecht Dejaegere bij de invallers, maar niet zo op het wedstrijdblad van scheidsrechter Sam Loeman.

  De ploegafgevaardigde van KVK schreef Landry Mulemo (die niet in de kern zat) in plaats van Dejaegere naast nummer 19 op het blad. Dejaegere viel twee minuten voor tijd in, de 3-0-eindstand stond toen al vast. Maar Loeman kon niet anders dan een rapport maken.

  De bond moet nu beslissen, maar er is een precedent: in 2006 kreeg Cercle een forfaitnederlaag aangesmeerd voor hetzelfde foutje. Het ziet er dus niet goed uit voor Kortrijk.

  "Het gaat om een onverklaarbaar foutje", reageert KVK-coach Hein Vanhaezebrouck in de kranten. "Onze ploegafgevaardigde is een gebroken mens. Zoiets gebeurt door een vreemde kronkel in het brein. Als trainer of als speler maakte ik al grotere fouten. Hopelijk heeft de bond begrip."