• home
 • video
 • pas verschenen

  Dirk Nowitzki scheert eindelijk baard

  Nowitzki, hier nog mét lange baard, zit nu al aan 25.035 punten.

  De Dallas Mavericks hadden sinds januari geen 50 procent van hun wedstrijden meer gewonnen. Zondag kwam daar eindelijk verandering in, en daarom scheerde Dirk Nowitzki zijn baard af. Bovendien maakte de topspeler zijn 25.000e punt uit zijn NBA-carrière.

  Nowitzki is pas de 17e speler die de magische kloof van 25.000 punten haalt. Spelers zoals Michael Jordan, Kobe Bryant en Shaquille O'Neal gingen hem voor.

  "Het is een ongelooflijke prestatie. Toen ik pas begon te spelen in de NBA, wist ik zelfs niet of ik het hier wel zou maken", was de reactie van de 34-jarige Duitser na het behalen van de mijlpaal.

  Nowitzki is de eerste Europeaan die de grens van 25.000 punten haalt. Hij pakte in 2011 met de Dallas Mavericks de NBA-titel en was in 2006 de eerste Europese MVP (meest waardevolle speler) van het jaar.  

  De overwinning zondag tegen New Orleans betekende dat Dallas eindelijk weer de helft van zijn wedstrijden heeft gewonnen. Om dit te vieren scheerde Nowitzki zijn baard, die hij al sinds januari had laten staan. Bekijk hier de beelden.