• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk-coach Been: "Ik snak naar een prijs"

  Been: "Het kan een leuke wedstrijd worden"

  Racing Genk staat met een uitmatch bij Standard en een thuismatch tegen Club op het menu "voor een bepalende week", weet coach Mario Been. Genk is ondertussen opgerukt naar de tweede plaats in PO I, op een puntje van Anderlecht. "We willen tot het einde meedoen in deze play-offs."

  Naast Genk is ook Standard met een 7 op 9 begonnen aan de play-offs. Dinsdag kijken de twee teams in Luik elkaar in de ogen.

  "Maar ik weet niet of we ook de beste ploegen zijn", zegt Genk-coach Mario Been. "In onze eerste twee matchen hebben we wel wat geluk gehad en was ons voetbal niet te best. Tegen Lokeren liep het beter. We komen opnieuw in onze juiste vorm. Het kan een leuke match worden."

  "Het wordt een bepalende week voor ons, met een uitmatch bij Standard en dan thuis tegen Club. We willen tot het einde meedoen, dus moeten we winnen."

  De top vijf in Play-off I zit op een zakdoek. "De onderlinge verschillen zijn niet zo groot. Dat merk je ook aan de resultaten", zegt Mario Been. "Er doen nog vijf clubs mee voor de titel, Lokeren lijkt me min of meer uitgeteld."

  "Er is nog niks gespeeld en we moeten het match per match bekijken. We mogen ook niet zeggen dat het móet voor ons, want dat kan verlammend werken."

  "Hoezeer ik naar een prijs snak? Heel erg. Daarvoor werk je toch een heel jaar heel hard. Ik heb als trainer ook nog niet zo gek veel gewonnen. Het is tijd om iets tastbaars te pakken."