• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Napoli is steviger tweede, Inter gaat onderuit

  Goran Pandev zette Napoli op het goeie spoor.

  In Italië heeft Napoli geprofiteerd van de misstap van Milan. Napoli versloeg Genoa met twee goals voor de rust. Het heeft op de tweede plek negen punten minder dan Juventus, maar wel vier meer dan Milan. Milans stadsgenoot Inter gaf tegen Atalanta een 3-1-voorsprong uit handen.

  In Napoli-Genoa kropen de vaste prijsschutters van de thuisploeg in de rol van aangever. Cavani en Hamsik zorgden voor de assists bij de doelpunten van Pandev en Dzemaili. Vanaf de stip liet Cavani wel na om de zege wat extra glans te geven.

  Napoli profiteert wel optimaal van het puntenverlies van Milan. Dat moest eerder vandaag vrede nemen met een 2-2-gelijkspel op het veld van Fiorentina. De thuisploeg haalde een 0-2-achterstand op dankzij penalty's van Ljajic en Pizarro.

  Inter werd thuis op een koude douche getrakteerd door Atalanta. Op het uur leidden de Milanezen nog met 3-1, maar dan ontbond Denis (foto) zijn duivels. Zijn strafschop luidde de totale ommekeer in, want de Argentijn scoorde nog twee keer: 3-4. In de slotminuten miste Ranocchia op onbegrijpelijke wijze nog de 4-4 voor Inter.