• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cancellara: "In mijn wiel zitten is geen oplossing"

  Het zelfvertrouwen van Cancellara is ondanks de valpartijen intact.

  Fabian Cancellara kende geen vlekkeloze voorbereiding op Parijs-Roubaix. De Zwitser van RadioShack ging deze week twee keer tegen de vlakte: woensdag in de Scheldeprijs en donderdag bij de verkenning van de kasseien. "Maar die valpartijen zullen mij niet afremmen."

  Cancellara is duidelijk niet van slag na zijn onfortuinlijke week. "Ik heb donderdag na mijn val en ook vrijdag gewoon kunnen fietsen. Het heeft mijn moreel niet aangetast. Ik zal zondag klaar zijn", vertelt de Zwitser vrijdag op de persconferentie.

  "Vallen hoort er bij, al had ik wel geluk. Ik heb toch gedacht aan 2012 (toen ging zijn voorjaar de mist in door een val in de Ronde, red). Hopelijk heb ik het nu wel gehad, met die valpartijen."

  Lieten de valpartijen dan geen sporen na? "Vooral mijn val van donderdag voel ik nog. M'n linkerdij doet pijn en mijn elleboog is geschaafd. Maar dat wordt goed verzorgd", vertelt Cancellara.

  "Ik weet hoe ik Parijs-Roubaix moet aanpakken. De omstandigheden heb je wel niet zelf in de hand. Het koersverloop is onvoorspelbaar. Je hebt wat geluk nodig. Alles kan in Roubaix. Vroeger zat ik in de finale vaak alleen, maar nu heb ik ook een heel sterke ploeg. Ik heb veel vertrouwen in mijn ploegmaats. Iedereen kent zijn job. We zullen er alles aan doen."

  "Ik zal het niet tot een sprint laten komen"

  De andere teams zullen zondag wellicht allemaal naar Fabian Cancellara kijken. Maar de Zwitser waarschuwt: "In mijn wiel zitten is niet de oplossing. Ik laat het niet tot een sprint komen."

  De topfavoriet voor zondag blijft ondanks zijn topvorm op zijn hoede voor de concurrentie. "Ik verwacht veel van Lotto-Belisol, Sky en BMC. Lotto was ook al goed in de Ronde. BMC heeft een enorm sterk team. Zij hebben verschillende opties. Deze teams kunnen het ons lastig maken."

  Na zondag gooit Cancellara de riem er even af, maar de Zwitser wil nog één keer uitpakken. "Parijs-Roubaix is de laatste koers van mijn doelen in het voorjaar. De Ronde van Vlaanderen was wel het hoofddoel, maar ik heb nog altijd veel honger", klinkt het ambitieus.