• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cercle Brugge gaat niet voort met Booy

  Ook Booy kreeg Cercle niet op de rails.

  Cercle Brugge doet het seizoen niet uit met Foeke Booy. De vereniging hoopt dat assistent-coach Lorenzo Staelens hen kan behoeden voor de degradatie. "Dit is een ultieme poging om nog iets te herstellen, we hopen op een schokeffect", verklaart voorzitter Paul Vanhaecke aan Sporza.

  De Nederlander Booy kwam begin november bij Cercle Brugge binnenwaaien, als opvolger van Bob Peeters. Maar de ex-spits van Kortrijk, Club en Gent kon ook niet voor een kentering zorgen. Play-off III kon niet meer vermeden worden. Daarin verloor Cercle afgelopen zaterdag zijn eerste duel tegen Beerschot.

  Cercle: "De precaire situatie op een cruciaal moment noopt ons hiertoe. We bedanken Foeke voor zijn inspanningen."

  Voorzitter Vanhaecke: "We moesten iets proberen"

  "Dit is een ultieme poging om nog iets te herstellen", geeft Cercle-voorzitter Paul Vanhaecke toe bij Sporza. "Er was immers geen beterschap, integendeel."

  "We halen geen punten in de competitie en zagen als bestuur geen mogelijkheid tot verbetering. Ik zal niet zeggen dat er onvrede was in de spelersgroep, maar de spirit is niet zoals ze moet zijn. De schwung om de spelers op de toppen van hun tenen te doen lopen, ontbrak."

  "Dit lijkt ons de aangewezen manier om Play-off III eventueel nog te winnen. We hadden het gevoel dat we toch nog iets moesten proberen", zegt Vanhaecke.

  Foeke Booy loodste Cercle Brugge wel naar de bekerfinale. "Maar ons belangrijkste doel was om in eerste klasse te blijven en dat gaf de doorslag."

  "We willen geen afbreuk doen aan wat Foeke gedaan heeft, maar we hopen op een schokeffect. Lorenzo Staelens doet sowieso het seizoen uit. Het is niet de bedoeling om er helemaal een show van te maken en hem ook nog te vervangen."

  "Na dit seizoen zullen we met Lorenzo spreken om te bekijken of we doorgaan. Dat is uiteraard afhankelijk van de resultaten. Maar het kan dus dat hij volgend seizoen onze hoofdcoach wordt."