• home
 • video
 • pas verschenen

  Janevski: "We hadden beter verdiend"

  Cedomir Janevski (archieffoto) is de ex-coach van ondermeer Club Brugge.

  De bondscoach van Macedonië, Cedomir Janevski, was na de match niet tevreden. "Deze wedstrijd had volledig anders kunnen lopen", aldus de ex-coach van Club Brugge. KV Mechelen-doelman Tome Pacovski vindt België dan weer beter dan Kroatië.

  "Wij hebben niet gescoord, België wel." Zo klinkt de simpele analyse van Janevski in Het Nieuwsblad. "Dat was vanavond het enige verschil."

  "In de eerste helft hebben de Belgen één keer op doel getrapt. Ze konden scoren door een individuele fout van ons. Door die achterstand werd het voor ons heel moeilijk. Maar toch hebben we een groot deel van de wedstrijd gedomineerd."

  "Als wij als eerste hadden gescoord, zat er veel meer in. Maar België is een sterk en getalenteerd team. En in voetbal draait het nu eenmaal om doelpunten maken."

  Pacovski: "België is beter dan Kroatië"

  KV Mechelen-doelman Pacovski vond dat België verdiend gewonnen had. "Op basis van de negentig minuten moet je toegeven dat de beste ploeg gewonnen heeft", zegt Pacovski in Het Nieuwsblad.

  "Net als in onze laatste oefeninterland tegen Denemarken hadden we veel kansen in het begin van de wedstrijd, maar deze keer scoorden we niet."

  Bij de openingstreffer van Kevin De Bruyne ging Pacovski niet vrijuit. "Ik wist niet dat De Bruyne alleen ging. Ik verwachtte dat hij ging passen. Daarom ging ik naar de verkeerde kant."

  "Jammer, maar op basis van de tweede helft verdienden jullie de zege. België is beter dan de Kroaten", aldus Pacovski.