• home
 • video
 • pas verschenen

  Collin: "Oppassen, want in voetbal weet je nooit"

  Philippe Collin: "Voor mij telt maar één ding: Brazilië halen"

  Philippe Collin, de voorzitter van de Technische Commissie van de bond, is meegevlogen naar Macedonië. "Ik hoop op een zege, maar een draw is ook goed. Er telt maar één ding: Brazilië halen op het einde van de rit."

  In eigen huis klopte Macedonië Servië en verloor het - onverdiend - van Kroatië. De Rode Duivels zijn dus maar beter op hun hoede, vindt Collin.

  "We proberen te winnen, maar met een gelijkspel zou ik ook tevreden zijn. Want het bestaat niet dat Kroatië al zijn matchen nog zal winnen."

  De Belgen spelen bij veel grotere clubs dan hun opponenten. "Dat wil niks zeggen. Als je denkt makkelijk te winnen, moet je oppassen. Onze ploeg is sterk, gemotiveerd, in evenwicht en de spitsen zijn in vorm. We hebben grote mogelijkheden."

  België en Kroatië staan samen op kop in de groep. Collin verwacht dat Kroatië punten zal verliezen in zijn twee duels met Servië. "De duels tussen die ex-landen van Joegoslavië is bijna zoals oorlog", zegt hij aan Sporza.

  "Ik ben vol vertrouwen. Voor mij telt maar één ding: het WK in Brazilië halen op het einde van de rit. En we zullen het WK halen. Liefst via de eerste plaats in de groep. De ploeg zal trouwens nog groeien. Over 2 à 3 jaar kan ze in de top tien van de wereld staan."

  België was voor het laatst op een WK in 2002, met Robert Waseige als coach en Marc Wilmots als zijn verlengstuk op het veld. "Je kunt de kernen niet vergelijken. Die kern was heel sterk defensief, nu is er offensief veel meer mogelijk."