• home
 • video
 • pas verschenen

  Deschacht krijgt geen straf, Gillet mist 4 duels

  Gillet mist de eerste vier duels in Play-off I.

  Olivier Deschacht wordt niet geschorst voor zijn rode kaart tegen AA Gent. De Anderlecht-speler stelde dat hij niet de intentie had om Hubert te raken en de Geschillencommissie volgde hem. Voor Deschachts ploegmaat Guillaume Gillet was de commissie niet mals. Hij wordt voor vier duels geschorst. Anderlecht kan daar wel nog beroep tegen aantekenen.

  Olivier Deschacht was tegen Gent voor het eerst in zijn carrière van het veld gestuurd.

  De ref had "een slag" van Deschacht gezien. De procureur vroeg twee matchen schorsing, maar de commissie vond niet dat kwaad opzet bewezen kon worden en sprak de verdediger vrij.

  "We houden ook rekening met het uitzonderlijk gunstig disciplinair verleden van de speler", stelt de Geschillencommissie.

  Slechter ziet het er voor Gillet uit, die in de bekermatch tegen Genk zijn studs op kniehoogte tegen Joseph-Monrose zette. De commissie bedenkt hem met een schorsing van in totaal vier duels.

  Gillet wordt twee matchen geschorst voor de fout op Joseph-Monrose. Hij had ook nog een voorwaardelijke straf van twee duels open staan na een fout op Dejaegere en die worden nu eveneens omgezet in effectieve schorsingsdagen. Zo komt Gillet uit op vier duels.