• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rugbymannen verliezen bij Portugal

  De Zwarte Duivels (archief) leiden bij de rust nog met 8-9.

  De Belgische rugbyers zijn tegen een tweede nederlaag aangelopen in hun WK-voorronde. In Portugal werd het 18-12.

  Om hun kansen op het WK 2015 gaaf te houden hadden de Zwarte Duivels moeten winnen. Bij de rust stonden ze ook nog 8-9 voor. Maar daarna ging de thuisploeg, die in 2007 al eens de WK-kwalificatie kon afdwingen, erop en erover.

  De Portugezen scoorden twee try's en twee penalty's, de Belgen scoorden enkel uit vier penalty's. Omdat het verschil minder dan 7 punten bedroeg, kreeg België toch nog een puntje. Het blijft vierde, Portugal springt van de laatste naar de derde plek.

  De top twee van de groep, Georgië en Roemenië, won zijn drie groepsmatchen en staat soeverein op kop. De eerste twee krijgen een WK-ticket, de derde speelt een barrageduel. De laatste (van de zes landen) degradeert.