• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Biglia: "Zulte Waregem is grotere concurrent"

  Koploper Anderlecht trekt zondag naar Brugge voor de kraker tegen Club. "Maar ik beschouw Zulte Waregem als onze grootste titelconcurrent", zegt Anderlecht-kapitein Lucas Biglia.

  Als Anderlecht wint, zet het Club al op een achterstand van 21 punten. Lucas Biglia denkt niet dat, met de play-offs en de halvering van de punten in zicht, de kloof met Club dan geslagen is.

  "Ook als we winnen, ga ik nog niet beweren dat Club uit de titelrace is. Het blijft een grote ploeg. Maar we gaan zeker wel voor de zege. Het wordt wel lastiger dan in de heenronde." Toen won Anderlecht met 6-1.

  Drie dagen na Club-Anderlecht ontvangt paars-wit zijn eerste achtervolger Zulte Waregem. "Die match is nog belangrijker dan die tegen Club. Intrinsiek vind ik Zulte Waregem nog beter. Zij brengen echt goed voetbal en zijn ook bijzonder efficiënt."

  Lucas Biglia miste een deel van de voorbereiding op de terugronde. Op de persconferentie omzeilde hij de vragen over zijn verrassende afwezigheid op het RSCA-oefenkamp.

  "Ik betreur dat er zoveel over mij te doen was. Veel heisa over niets. Ik ben de enige die weet wat er gebeurd is. In de kleedkamer sprak ik er al over, maar pas later zal ik alles uitleggen."

  "Beste Anderlecht met Suarez"

  Wat Biglia wel vrolijk stemt is dat zijn Argentijnse landgenoot Matias Suarez toch bij Anderlecht blijft. "Hij traint al alles mee, maar hij mist nog matchritme. Hij heeft nog maar enkele weken nodig om er weer helemaal te staan."

  "De concurrentie bij Anderlecht wordt groot. Met Suarez, Mbokani en Jovanovic zal dit het beste Anderlecht worden waarin ik ooit gespeeld heb."